četrtek, 15. januar 2009

Geopedia.si – pomoč pri iskanju zakladov

Geopedia.si

Sredi maja 2007 je začela delovati Geopedia, prvi interaktivni tematski atlas Slovenije, baziran na ideji Wikipedije, za katerega se mi zdi, da je za naš »lovski« način izrabe prostega časa kot nalašč.

Med celim kupom uporabnih stvari omogoča namreč tudi natančen prikaz lokacije vnešenih koordinat na ortofoto posnetku, kvaliteta ortofoto posnetkov pa je precej boljša, kot kvaliteta posnetkov na GoogleEarth, kar vsekakor olajša priprave na lov. Za lažjo predstavo dodajam še povezavo na glavno karto, kratka navodila za uspešen začetek so na razpolago tukaj, za dodatno pomoč pa lahko pišete tudi na naslov info@geopedia.si.


Pa še nekaj. Res je, da se da na mapo v Geopedii vnašati tudi točke, vendar zaradi pogojev uporabe Geocaching.com strani ne priporočam, da bi se lotili vnašanja položaja G-zakladov, saj so imeli nekateri uporabniki v drugih državah resne težave, ko so poskušali podobne reči. Na Geopedii je prikaz koordinat vnešenih točk privzet, kar je seveda za idejo, ki jo razvija Geopedia, tudi edino smiselno, ne da pa se ga skriti (na noben način, niti z izjemo) in to je tudi glavni razlog, zaradi katerega (še) ne moremo izdelati karte slovenskih G-zakladov na Geopedii. Začetni pogovori z Groundspeakom o možnostih so v teku, vendar zaenkrat kakšnega večjega navdušenja z njihove strani ni. Bomo pa vsekakor vztrajali.


Lep pozdrav vsem in dober G-lov na G-točke vam želim.

Sončica za SončekTeam


Reblog this post [with Zemanta]

Ni komentarjev: