sobota, 10. januar 2009

Programi za Geocaching

  • A simple dry magnetic pocket compassImage via WikipediSe ukvarjate z Geocachingom?
  • Želite imeti pregled skritih zakladov v vaši okolici?
  • Hočete enostavno načrtovati vaše geocaching izlete?
  • Želite imeti statistiko vaših najdb? Po možnosti na vaši uporabniški strani?
Kar nekaj iskalcev geozakladov bi na ta vprašanja dalo pritrdilen odgovor. Večina se je verjetno tudi že podala na geocaching web stran, kjer je navedeno programje, ki lahko precej pomaga pri upravljanju osebnih najdb in planiranju naslednjih geolovskih podvigov.

Naš tim uporablja GSAK. S tem močnim programom smo zelo zadovoljni. Poleg vgrajenih funkcij programa nam prosto dostopne makro funkcije omogočajo kar nekaj zanimivih vpogledov v "stanje zakladov" v Sloveniji. Res pa je, da je to plačljiv program (~25$). Uporabnik ga sicer lahko uporablja tudi brez plačila, vendar v tem primeru program le-tega pri vsakem zagonu "mori" z opozorilninm zaslonom. Vprašanje je ali je "podoben program" dosegljiv tudi v brezplačni obliki.

Nedavno sem se "spotaknil" ob program, ki je blizu GSAK-u. Program je prosto dostopen (veseli so PayPal donacije). Gre za program GeoGet. Skupaj s samostojnim in prosto dostopnim programom GeoStatGen omogoča izdelavo osebne iskalne statistike.

Težava navedenega programja je podpora. Oba programa sta namreč opisana v češčini (help datoteke). Res pa je, da je uporabniški vmesnik izdelan tudi v angleščini.

Nekaj sodelovanja med slovenskimi geolovci (forum/geoskupina) in izdelovalci obeh programov bi mogoče lahko privedlo do širše slovenske uporabnosti obeh programov.

Kaj menite?
Reblog this post [with Zemanta]

Ni komentarjev: