sreda, 22. april 2009

Sprememba uporabniškega imena
na www.geocaching.com strani


Odločitev katero uporabniško ime (nadimek) uporabljati na geocaching.com oziroma na groundspeak.com strani je lahko zahtevna. Ko si ustvarjamo račun, imamo verjetno veliko različnih idej. A "v trenutku ustvarjanja" se moramo odločiti za "najboljši nadimek".

Določitev nadimka je takrat verjetno povezana s tem ali začnemo geolov sami oziroma v skupini, ali vemo kako stran obdeluje šumnike, kako ....
No, vsekakor je veliko različnih razlogov :-) !

Vsi pogoji in razlogi, ki so nas vodili pri naši odločitvi pa se čez noč lahko spremenijo. Življenje je polno sprememb! Geo-Skupina se razširi ali razdeli, šumniki so napačno prikazani ali pa s časom in izkušnjami dobimo boljšo idejo za geonadimek. In takrat se soočimo z dilemo. Spremeniti uporabniško ime ali ne? Obenem se soočimo z vprašanjem kaj bo z zapisi naših najdb, naloženimi slikami, ikoncami najdenih kovancev ter s spiskom najdenih TB-jev?

Iskanje po forumih nas lahko privede do sklepa, da sprememba uporabniškega imena ni izvedljiva. Možnost spremembe nadimka je namreč bila nekaj časa izklopljena (še podatek na forumu). Opisa, da se lahko nadimek spet spremeni, pa ni lahko najti.

Izvedba spremembe nadimka pa le ni tako komplicirana. LuMaNi mi je pojasnil, da za želeno spremembo pošlješ e-pošto na groundspeak in "stvar je urejena". Seveda pa se pred pošiljanjem prošnje splača prebrati navodila za pripravo prošnje.

Kot sklep lahko zapišem, da je dobro vedeti, da vaše uporabniško ime ni neposredno povezano z zapisi v groudspeak podatkovni bazi. Prav zato lahko uporabniško ime spremenite! Tisto kar ne morete spremeniti je članska številka, ki vaše članstvo enoznačno opisuje v podatkovni bazi.

Kljub vsemu pa se nekaterih "operacij" z nadimki ne da izvesti. Tako na primer ne morete združiti ali zliti več uporabniških računov v enega.

In še nekaj! Če ustvarite "nov račun" z nadimkom, ki bi ga želeli nato uporabiti kot nadimek na vašem "starem računu" vam pošiljanje pošte na uporabniško podporo ne bo pomagalo. Takoj, ko je uporabniško ime uporabljeno in zapisano v podatkovno bazo, ga nihče drug ne more uporabiti. Tudi vi! Pa čeprav ste "lastnik" obeh uporabniških računov.

Veliko uspeha pri uporabi nadimkov!

LP, Sonček
Reblog this post [with Zemanta]

Ni komentarjev: