nedelja, 1. februar 2009

Vas zanima obisk Geocaching Mega dogodka?

Spring Fling III - Panoramic Group PhotoImage by Gregory Pleau


Ali ste si kdaj zaželeli
  • izmenjati izkušnje z drugimi geo-lovci ,
  • se srečati z ljudmi, ki izkoriščajo svoj prosti čas tako, da se odpravijo iskati "skriti geo-zaklad",
  • uživati v "koncentrirani" izkušnji geo-lova,
  • izkusiti nekaj novega pri geo-lovu?
Kaj pravite o obisku "geocaching event-a"?

Že nekajkrat smo si s slovenskimi geo-lovci in geo-lovskimi timi izmenjali mnenja o organizaciji geocaching dogodka v Sloveniji. Na osnovi e-poštne izmenjave lahko rečemo, da med geo-iskalci v Sloveniji obstaja zanimanje za geo-dogodek. Odprta vprašanja pa so, kakšen naj bi bil ta dogodek in kaj naj bi vseboval, kaj je tisto, kar bi povzdignilo geocaching v Sloveniji na višji nivo in kako organizirati slovenski geo-dogodek?

Lahko zapišemo, da so mnenja glede slovenskega geo-dogodka po eni strani različna, po drugi pa povsem enaka! Želja je tu, a kako naprej?

Obstaja pregovor "Izkušnja je mati modrosti.", Douglas Adams pa je rekel: "Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."

V bližini Slovenije bodo organizirali super-mega-geo-event z imenom GEO FORTRESS, ki bo potekal dvajsetega junija letos v Salzburgu in mogoče je to priložnost za novo geo-izkušnjo. Za naš tim lahko rečemo, da nismo prav dolgo oklevali - prijavili smo se in označili datum v naših koledarjih, saj smo mnenja, da takšnega MEGA geo-dogodka, ki bo Sloveniji bližji, verjetno še nekaj časa ne bomo videli. Pa še Adamsomevu izreku se lahko izognemo. :-)

Vas dogodek zanima? Boste prišli?
Mi bomo tam ...

Sonček team
Reblog this post [with Zemanta]

14 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Evo, še en prijavljen iz Slo. Lp, Fuzinar

Sonček pravi ...

Kot sem opazil smo na GEO FORTRESS web strani prijavljeni trije (timi) iz Slovenije.

To je kar uspeh! :-)
Geo-Slovenija takoj za Geo- Avstrijo, Nemčijo, Češko, Švico in Slovaško! Število geo-lovcev je v teh državah bistveno višje kot v Sloveniji!

Vsekakor pa upamo, da se bo iz Slovenije še kdo prijavil.

Se vidimo!

LP, Sonček za Sonček Team

P.S.: Če želite prenočiti v okolici dogodka (pot z avtom iz Slovenije bo verjetno trajala nekje med 2,5 do 4 ure) predlagamo, da opravite rezervacijo čim prej. Prijavljenih je veliko geo-lovcev, nočitvene kapacitete (za ugodno ceno) pa so v bližnji okolici geo-dogodka omejene!

Fuzinar pravi ...

Ste vi že kje rezervirali prenočišče? Kakšen hint glede lokacije?

Sonček pravi ...

Naš team je iskal prenočišče čim bližje samemu dogodku in lahko zapišemo, da rezervacijo že imamo! :-) Dokaj blizu geo-dogodka.

Predlagam, da poizkusite privatne apartmaje, ki so dosegljivi preko linka na Geofortress strani (
http://www.privatzimmer.at/portal/index.php?action=VermieterAnzeigen&typ=Privatzimmer&code=50101). Vse kar je na Moosstrasse (in ima po možnosti čim večjo hišno številko) je v bližini Geo-dogodka.

Nam je pri iskanju pomagal Google earth, ki nam je pokazal natančne razdalje in položaje privatnih sob glede na položaj GeoFortress lokacije.

E-mail komunikacija z lastniki je bila relativno hitra in rezervacijo ni bilo težko izvesti. Zanimivo je, da niso hoteli predplačila (malo me skrbi a so nam zagotavljali, da je vse OK). Bomo videli. :-)

Anonimni pravi ...

Kaj pa, ce bi tudi mi naredili mogoce-ne-tako-velik dogodek za slo cacherje? Recimo piknik varianta - vsak prinese mal za pojest in popit? Da se spoznamo med seboj? Midva s Poizonom se ze nekaj casa sprasujeva, ce je to izvedljivo:)

emkey pravi ...

Še eden (oz. par), ki se ogreva za obisk dogodka, vendar še nisem prijavljen.
Lokalni piknik ni slaba ideja, čeprav... udeležba bo verjetno skromna.

Anonimni pravi ...

Mi smo se pa ravno včeraj zvečer le odločili, da bi šli na event tudi mi skupaj s Templ teamom. Najmlajši člani teamov bodo do takrat ravno za v kengurujčke zreli, pa bi bil to primeren mednarodni krst zanje. Mene je skrbelo predvsem, da bo zmanjkalo ugodnih prenočišč zato sem danes zjutraj hotela najprej uredit to. Pa pogledam na stran, da vidim, kaj priporočajo in - UGOTOVIM, DA NE SPREJEMAJO VEČ PRIJAV ZA EVENT :((( Niti pomislili nismo, da se nam v bistvu bolj kot s prenočišči, mudi s prijavo za event. Mislila sem, da je to samo formalnost, pa očitno... :(

Žal bomo torej tokrat morali ostat doma. Upamo, da bo še kakšna podobna priložnost. Zaenkrat se lahko torej veselimo le kakšnega izčrpnega poročila od tistih, ki ste bili bolj hitri. Bomo navijali za vas!

emkey pravi ...

O ti merda :( ... tudi jaz sem misli, da je to zgolj formalnost in se še nisem prijavil.

Vseeno dvomim, da se ne moreš udeležiti dogodka, saj vendar ne gre za nekaj 'zaprtega'? Pa tudi... vseh 900 prijavljenih ziher ne bo prišlo, če mene vprašaš.

emkey pravi ...

Prijave za večerni event/meeting (v lokalni gostilni?) mislim da so bile že lep čas nazaj zaprte. Tam pač je omejitev prostora, vsaj tako jaz razumem.
Kaj pa sploh je razlika če se tam registriraš ali si pač naključni cacher?

Sonček pravi ...

Ufff. Očitno tole "težavo" noben od nas ni pričakoval. :-(

Glede prijave je po vsej verjetnosti tako: Ob prihodu se registriraš in takrat se ti dogodek zapiše kot "najden zaklad". Nekateri imajo namreč "dogodke" v svojem spisku najdb (skupaj z ikonco).

In to je tisto kar je verjetno težava! "Najdenega dogodka" ne moreš zapisati, če nisi registriran. :-(

emkey pravi ...

Ja, da imajo nekateri dogodke med 'najdenimi' sem že opazil. Sprva sem sklepal, da so to cacheji, ki so postavljeni samo za namen prireditve, ampak verjetno ni to to :)

Enivej, kontaktiral sem enega od reviewerjev Fortressa, Tafari-ja. Takole pravi:
>>
The organizers of the listing only would like to inform everybody, that the capacity of the event location is not unbordered. You can still post a will attend log but please concern, that it could be htat because of the huge amount of attendees, it could be, that the registration is going on not very quickly. Perhaps plan time for waiting. During the day it would be no problem, because the region of Salzburg is very large. But in the evening, we only have a capacity for aprox. 750 people. It could ba a little bit uncomfortable there ;)
<<

Skratka... pomojem ni panike čez dan. Večerni event pa bo bolj kriza.
Jaz sem se pofočkal 'will attend', pol pa... bo kar bo.

Sonček pravi ...

Prišel je dan resnice. :) Do odhoda na Mega event je samo še nekaj ur.

Trenutno "besno" polnim GPSe s koordinatami bližnjih zakladov. Opisi zakladov pa bodo v telefonu. S papirnatimi izpisi opisov bi naš geolov bil dosti bolj neprijazen do okolja! In tudi, kdo pa bi se znašel v knjigi debeli kakih 1000 strani.

Zakaj pišem o knjigi s toliko stranmi?

Med iskanjem zakladov, ki se jih nameravamo lotiti me je skoraj kap.

6 km okoli dogodka je ~500 zakladov, 12 km severno od mega-dogodka jih je naslednjih 500. 12 km jugo-vzhodno pa jih je še kakih tristo.

To bo to. Več jih ne spravim v spomin GPS naprave!

Nad vnaprejšnjo selekcijo in izborom zakladov pa sem itak obupal. Se bomo že na licu mesta odločili kam bomo šli.

A saj je vseeno, 500 metrov levo ali desno - na kakšen zaklad bomo že stopili. [:)]

Vremenska napoved za naslednje tri dni ni prav obetavna. A komu mar! :-) Če ne bodo padale "ošpičene prekle", bomo nekaj zakladov zagotovo našli.

Poročilo sledi....

emkey pravi ...

Čakamo obljubljeno poročilo z eventa :)

... sam se ga žal nisem uspel udeležiti.

Sonček pravi ...

Od geo-dogodka smo zelo leteči in smo bolj off-line kot on-line.

Prejšnji mesec smo tudi "testirali nov mejnik" v geo-lovu naše skupine. Mejnik smo dosegli - a je trajalo (tako kot s poročilom) preden sem vnesel vse najdbe.

Nekako si ne "vzamem" dovolj časa za poročilo, obenem pa naš "mobilni dostop" do interneta ni povsem primeren za slike. Zapis bo namreč tokrat bolj slikoven.

LP Soncek