ponedeljek, 1. februar 2010

geocacher.si?

V naši skupinici smo nekajkrat čutili potrebo, da prispevamo nekaj malega k prisotnosti geocachinga na slovenskem spletu. Tako smo začeli z blogom Geo Slovenija in google skupino.

Geocache used in the Geocaching sport.Image via Wikipedia


Odziv je bil (blog, geoskupina, tujina) a na žalost sta se naša zavzetost in želja večkrat srečali s časovnimi in drugimi omejitvami, ki nam jih vsakdan postavlja na pot. Naši vzponi in padci na blogu Geo Slovenija so testament le-tega. Snecer je imel prav, ko je v komentarju na enega naših zadnjih zapisov rekel, da smo "spet ponovno vstali". :)

Mogoče bi skupin(ic)a zavzetih slovenskih geolovcev lahko povzdignila prisotnost geocachinga na slovenskem spletu na nov nivo? Kaj pravite?

S to mislijo smo registrirali domeno geocacher.si in uredili gostovanje domene za naslednje dve leti. Zagotovo pa jo bo v življenje morala spraviti skupina slovenskih geolovcev, ker nam samim ne bo uspelo!

Začasno administratorsko podporo za "upload" vsebine na domeno sicer imamo. Vsebina, design ter administriranje posameznih delov strani pa so za nas povsem odprta vprašanja!

Nekaj povezav na spletne strani, po katerih bi se lahko zgledovali:
Seveda je vsebina navedenih strani za začetek slovenske geocacher.si strani prezahtevna. Zagotovo bi lahko začeli z bistveno manjšim obsegom strani, čas pa bo pokazal svoje!

Vas zanima? Bi lahko pomagali? Bi želeli pomagati?

Vabimo vas, da zapišite vaše mnenje v priponki tega zapisa ali pa, da nam e-pošto z vašimi predlogi pošljite na naš uporabniški geo-naslov, ki ga lahko dosežete preko našega geocaching profila.

LP, Sonček

Reblog this post [with Zemanta]

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Čestitam-o za trud. Kar nekaj nas je , ki smo komaj začeli in nam je vsak nasvet in pomoč izkušenih še kako dobrodošla.
Bom poskusil prepričati prijatelja, da najde čas za kako pomoč pri spletni strani...

LP PePi*s

( prav čudno se mi zdi, da sem ravno danes ta link posredoval naprej in tako slučajno našel nove prispevke - sem se že bal , da ste obupali...)

sandiv pravi ...

Čestitam!
Že večkrat sem razmišljal o tem, da bilo fino imeti slovensko geocaching stran. Žal še vedno premalo ljudi ve kaj sploh je geocaching in kako zanimiv hobi je lahko to.
Stran bi vsekakor morala vsebovati osnovni opis kaj sploh geocaching je, kaj vse potrebujemo za iskanje zakladov, kako iskati ali skriti prvi zaklad, zanimive zgodbe iskalcev in samoocene gps naprav. potreben bi bil tudi forum, kjer bi lahko razpravljali in postavljali vprašanja (mimogrede, a je to normalno, da čakaš na objavo na Geo Slovenija tudi po več ur). Forum mora delovati kot ostali forumi- vpisi morajo biti vidni takoj.
Ker nisem ravno računalniški guru se v oblikovanje in postavljanje strani ne bi mešal, z veseljem pa bom objavil svoje izkušnje, pomagal novim iskalcem in napisal kakšen prispevek.
LP

Unknown pravi ...

Pozdravljeni!
Danes sem naletel na vaš poziv od osebe Soncek. Sam se ukvarjam z izgradnjo spletnih strani in bi lahko pomagal razviti / bi lahko razvil spletno stran. Sem iz gorenjske.
Vsekakor mora biti to CMS skripta, ki omogoča urejanje vsebin preko spleta in ne rabite nobenega programerskega znanja in orodja za urejanje vsebin. Sam izdelujem strani v DNN CMS skripti in tudi to skripto bi lahko postavili za geocacher.si Več o skripti si lahko preberete na http://www.dotnetnuke.com/. Skripta je ena najbolj popularnih CMS skript na svetu.
Postopek je naslednji. Postavi se ogrodje, pripravi vsebino in postavi CMS skripto, nato pa se bodo urejevalci spletne strani z svojim uporabniškem imenom in geslom prijavili v skripto in urejali tekst kakor v Wordu 2003. O DNN je napisano veliko knjig in je zelo dobra podpora… tako da s urejanjem nebi imeli težav. Zasnovo spletne strani in postavitev lahko izvedemo skupaj z mojo pomočjo, urejanje vsebin boste pa morali prevzeti drugi, ker meni časovno to nebi zneslo.
Za DNN skripto potrebujemo prostor na strežniku z ASP.NET podporo in MS SQL bazo.
Za več vprašanj sem na voljo. Najdete me na www.geocaching.com pod imenom MarjanB.
Lep pozdrav.

Aleš Vaupotič pravi ...

MarjanB,

zaenkrat teče zadeva na Linuxu in glede na to, da je urejeno za dve leti, predpostavljam, da odpade .NET okolje.

Linux Apache/2.2.14 (Unix) mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.7a mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 PHP/4.4.9 3-Feb-2010 193.9.21.50 ISG d.o.o.

Kar pa seveda ni katastrofa. Še bolje, za LAMP obstaja mali milijon skript, ki opravljajo enako funkcijo. Bomo že našli neko varianto ...

Damir Arh pravi ...

Ideja se mi zdi zelo pohvalna. Čeprav iz lastnih izkušenj vem, da zgolj spletna stran še ni zagotovilo za živahno skupnost, pa je ta zagotovo lahko dober katalizator. Pobudo vsekakor podpiram.

Ker z izbrano tehnologijo nimam veliko izkušenj, bi svoji stroki navkljub to področje raje prepustil drugim, ki so v okolju LAMP bolj domači. Verjamem, da postavitev izbranega sistema CMS ne bi smela biti prevelik problem.

Bi pa zagotovo pomagal pri soustvarjanju vsebine tako s sodelovanjem v forumu kot s pripravo kakega prispevka na temo geolova.

LP, ExAmigan

Sonček pravi ...

Hvala vsem, ki ste poslali vzpodbudne besede in mnenja v komentarjih na ta blog ali pa na naš e-poštni naslov!

Iz zapisov se vidi, da med slovenskimi geocacherji obstaja želja, da bi imeli forum za izmenjavo mnenj. Tudi predlogov ste poslali kopico! :-)

Na osnovi vaših sporočil in predlogov smo spoznali, da je za pripravo geocacaher.si vsebine, forme in oblike najbolje odpreti manjši "prehodni" forum.

Sami namreč ne želimo biti filter in vmesnik v procesu izmenjave mnenj in določitvi oblike strani.

Kako torej naprej?

Najkasneje 9. februarja bo na geocacher.si odprt zelo osnoven in začasen forum. Razdeljen bo na nekaj osnovnih področji (na osnovi vaših komentarjev in navodil), ki bodo pokrivala področja izdelave geocacher.si strani.

Ta forum bo nam vsem zainteresiranim omogočil, da uskladimo predloge in določimo aktivnosti za izvedbo.

Torej beremo se na forumu!!
KMALU! :)

Sonček za SončekTeam

Sonček pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Sonček pravi ...

Lep pozdrav vsem!

Geocacher forum za pripravo geocacher.si stani je aktiviran!

Upam, da se kmalu beremo na forumu :) in da bomo tam lahko skupaj premaknili "spletni razvoj" geocachinga v Sloveniji nekoliko naprej!

Lep pozdrav Sonček

P.S. Predlagam, da se na geocacher.si spletno stran prijavite z geocacher.com uporabniškim imenom.

Sonček pravi ...

Živjo,

Ta zapis je poziv na pomoč pri razvoju geocacher.si strani!

Moram priznati (kot že nekajkrat), da ne najdem dovolj časa, da bi se dovolj dobro naučil računalniške osnove za tehnični razvoj geocacher.si spletne strani.

Zavedam pa se, da brez vloženega dela in koordinacije ni nič! Delati je treba! :)

Menim, da je najbolje spraviti v življenje najprej forum, potem pa graditi okoli osnovnega ogrodja.

Na začetku bi se držal Joomole kasneje pa, ko se (če se) stvar razvije, bi lahko uporabili tudi druge pristope...

Vsekakor pa bi bila dobrodošla pomoč!

Če bi lahko pomagal(a/i) pri administriranju te/vas vabim, da se mi javi(š/te).

LP, Sonček